Blog NLOverig

Doelpuntrijk duel eindigt nadelig voor zowel FC Utrecht als Napoli

Door onze correspondent Tijmen Pars.

Doelpuntrijk duel eindigt  nadelig voor zowel FC Utrecht als Napoli

Een koude winterse dag moet voor veel FC Utrecht-supporters en een aantal afgereisde Napolitanen een warme voetbalavond worden. FC Utrecht en Napoli ontmoeten elkaar in de Galgenwaard waar beide ploegen op zoek zijn naar een overwinning om nog kans te maken om te overwinteren in de Europa League. Op papier is Napoli de sterkste ploeg. Hun spits Cavani is in zijn ééntje al meer waard dan de hele selectie van de Domstedelingen.  Dit weerhoudt de rood witten en de supporters er niet van om voor een overwinning te gaan.

Cavani krijgt thuispubliek snel stil

De laatste broodjes Unox en bakken koffie gaan over de toonbank wanneer het eerste fluitsignaal klinkt. Eduardo Iturralde Gonzalez, die eerder deze week el Classico floot ( Barcelona-Real Madrid ) fluit deze week een wedstrijd op een wat lager podium. De bal gaat wat rond en de laatste supporters nemen  hun plek in bezit, hopend op een mooie wedstrijd om de kou te onderdrukken. Op spektakel hoeft men niet lang te wachten, wanneer  de eerdergenoemde Cavani met een geweldig schot vanaf de zijkant, de bal in het net weet te krijgen. De tweede keeper van het Nederlands elftal, Michel Vorm, vist achter het net en kan de bal vervolgens uit het net vissen : 0-1.

Wakker geschud Utrecht vermaakt supporters

Het publiek is stil en verrast en hoopt op een terugkeer van FC Utrecht. Ricky van Wolfswinkel, die al weken uit vorm is, weet de bal twee minuten later door middel van een klein tikje in het doel te werken. Dit keer ligt de bal in het andere doel en de 1-1 kan worden bijgeschreven. Als hij even later mag aanleggen voor een penalty weet hij de Italiaanse keeper wederom te passeren. Het avondje FC Utrecht mag zich nu al kronen tot een geweldige ervaring. De spelers van Napoli zijn wat onzorgvuldig, raken veel ballen kwijt en weten weinig kansen te crexebren. Wanneer Frank Demouge net voor de thee de 3-1 binnenkopt kan het publiek nogmaals op de stoeltjes gaan staan. Een mooi resultaat ligt in het verschiet. Helaas weet Cavani, net als Van Wolfswinkel, zijn tweede van de avond te maken uit een penalty, waardoor de ruststand 3-2 is.

Twaalf tegen elf betere spelers

Voor FC Utrecht is het hopen dat dit niet de doodsteek is. Een mindere ploeg die voor staat speelt met vleugels, dat zie je duidelijk aan alle Utrechters. Napoli heeft de achterstand echter verkleind naar 1 punt, dus er valt nog een hoop te halen. Het publiek praat nog even over de mooie acties die het gezien heeft, over de in hun ogen onterechte penalty tegen en over de lekkere hamburger die enkele minuten later door meerdere kiezen fijn wordt gekauwd. De spelers komen het veld weer op en het publiek staat er wederom als een twaalfde man achter. x91Come on Utreg, Come on Utreeeeeeeg!! Red White Army Red White Army!!x92 Eens kijken of de spelers het publiek kunnen verblijden. Napoli komt beduidend beter uit de startblokken voor de tweede helft dan de thuisspelende ploeg. Nu pas zie je het verschil in niveau tussen beide ploegen en begrijp je waarom Napoli meedraait in de subtop van de Italiaanse Serie A.

De Spanjaard fluit voor het laatst

De in het blauw geklede Italianen kappen en draaien veel rond het zestienmetergebied. De verdediging van FC Utrecht krijgt het, naarmate de tweede helft verstrijkt, steeds benauwder. Het is wachten op een doelpunt van de uitploeg maar die blijft nog even uit. Tot het wederom Cavani is die een doelpunt op zijn naam mag schrijven. Hij viert het feestje met zijn ploeggenoten en de meegereisde supporters. De Italianen roeien door met alle riemen die ze hebben, door meermaals te wisselen. Ze gaan direct aanvallender spelen om een overwinning te forceren. Het aantal kansen blijft toenemen maar verder dan een bal op de paal komen ze niet. Ook FC Utrecht komt niet meer tot scoren. En wanneer zij in de laatste minuut dan ook nog een kansrijke situatie verprutsen, is het echt voorbij. Gonzalez fluit voor de laatste keer en 22 spelers druipen teleurgesteld het veld af. Zij hadden allen niets aan deze uitslag, waardoor de andere teams in de poule, Liverpool en Steau Boekarest zich mogen voegen bij de overwinteraars.

Een gedachte over “Doelpuntrijk duel eindigt nadelig voor zowel FC Utrecht als Napoli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *