Een cursus Italiaans

U gaat (vaak) naar Italie op vakantie en wil graag de taal leren?

Komt u uit Groot-Ammers, Nieuwpoort, Ameide, Bergambacht, Lopik, Oudewater, Oudekerk, Haastrecht, Gouda, IJsselstein of Lekkerkerk? Dan zijn Schoonhoven of IJsselstein niet ver weg om Italiaans te leren!

Klik op de cursus van uw keuze hieronder voor meer informatie. Weet u niet goed welke cursus aansluit bij uw nivo? Doen dan de  test van WEP (deze toetst uw passieve kennis van het Italiaans, deze ligt doorgaans hoger dan uw échte taalnivo) of beter: neem contact op met de docent. Wilt u wel wat tips om uw studie tot een succes te maken, lees dan dit blog over succesvol Italiaans studeren!

Cursus Italiaans door docent Lotje Lomme
Cursus Italiaans. Foto: Lotje Lomme

Diverse cursussen Italiaans

Een vakantiecursus Italiaans in IJsselstein. Een mooie manier om voor het eerst kennis te maken met de Italiaanse taal. Wellicht gaat u naar Italie op vakantie deze zomer? Dan is dit een goede voorbereiding en een leuke manier om meer uit uw vakantie te halen.

Nivo 1  een cursus voor beginners. U maakt kennis met de elementaire grammatica, de tegenwoordige tijd, het onderwerp van een zin en persoonlijke voornaamwoorden. Ook leert u enkele werkwoorden en de belangrijkste regelmatige en onregelmatige werkwoorden.

Nivo 2 (A1-2) een vervolgcursus voor beginners. Bij deze cursus leert u bijvoorbeeld over het lijdend en meewerkend voorwerp. Na deze cursus kunt u een officieel examen doen A1 van de Universiteit van Siena of een informeel examen bij mij. Na deze cursus kunt u een eenvoudig gesprekje voeren met een Italiaan.

Daarnaast kunt u bij Di’ la tua cursussen volgen op  Nivo 3 (A2-1) en Nivo 4 (A2-2):voor halfgevorderden. U heeft dan al wat grammatica gedaan, maar wil ook weten hoe u zich uitdrukt in de verleden of toekomende tijd. De grammaticale basis die u heeft geleerd tijdens A1 (Italiaans 1 & 2) wordt langzamerhand verankerd en ‘gewoon’.

Voor meer info over cursusdagen/ de planner en locaties, zie de pagina Cursusdata en locaties

Bij Di’ la tua kunt u ook meedoen aan workshops over de Italiaanse keuken of lezingen over de Italiaanse cultuur zonder deel te nemen aan een taalcursus. Wilt u vrijblijvend wat informatie, neem dan contact op met de docente Lotje Lomme: 06 2323 4422 of stuur een mail naar info@dilatua.nl

Overdekte markt in Bologna
Overdekte markt in Bologna. Foto: Lotje Lomme

Wilt u meer weten over de docenten, de methode of de over de activiteiten van de school? Neem uw tijd om rond te kijken op deze website.