Italiaans leren 1 – A0

Komt u uit Schoonhoven, Bergambacht, Lopik,  Oudekerk, Lekkerkerk, Oudewater, Groot-Ammers, Polsbroek, Haastrecht en wilt u Italiaans leren?

In een cursus voor beginners Italiaans 1 krijgt u handvaten aangereikt voor eenvoudige alledaagse conversatie. U werkt aan het bereiken van nivo A1 van het Europees Referentiekader. Vertellen wie u bent, wat u doet, uw familie, uw werk. In de les oefent u met klasgenoten door middel van vraag en antwoord en thuis leert u woordjes en zinnetjes die u helpen te vertellen wie u bent. U leert de basis van de werkwoorden “hebben” en “zijn” en leert enkele andere veelgebruikte werkwoorden. De tegenwoordige tijd, de persoonlijke voornaamwoorden (wat was dat ook alweer?) en nog wat kleine grammatica dingetjes, daaraan zult u niet kunnen ontsnappen.

De les duurt 14 lessen van anderhalf uur en thuis besteed u, als u serieus wilt oefenen, nog twee uur aan het huiswerk. Het is mijn taak u te helpen uw schroom te overwinnen en te helpen met het durven maken van fouten. Het leren van een taal is er enorm bij gebaat als u fouten maakt. Wilt u wat tips om uw cursus tot een succes te maken, lees dan dit blog over succesvol Italiaans studeren

Mocht u besluiten dat u mee wil doen, dan kunt u een mailtje sturen naar info@dilatua.nl

Tortellini bij delicatessenzaak Tamburini in Bologna
Delicatessenzaak Tamburini in Bologna. Foto: Lotje Lomme

kosten en boek

De prijs voor 14 lessen van 90 minuten is € 210.

Daarbij zult u nog wel zelf het lesboek”Allegro Nuovo 1″ Tekst- en werkboek aan moeten schaffen. In deze cursus behandelen we hoofdstuk 1 t/m 5 van dit boek.

Allegro nuovo kost 29,00 voor het tekstboek en 23,50 voor het werkboek.

Het boek/ de boeken kunt u het makkelijkste direct bij de uitgever Intertaal.nl bestellen en thuis te laten bezorgen. Wellicht kunt u een tweedehands exemplaar bemachtigen via Bol.com, dan bent u wat goedkoper uit en hoeft u ook niet alle oefeningen zelf te maken, vaak is daar al wat in geschreven. Let er dan wel op dat u het goede exemplaar heeft.

Allegro nuovo tekstboek Allegro nuovo werkboek

Vanaf les 1 wordt er in het Italiaans gepraat. Ik geef u de hierbij noodzakelijke hulp om uw cursus tot een succes te maken. Na de cursus Italiaans 2 kunt u examen doen voor Italiaans nivo A1. In dit blog over CILS examen geef ik u wat tips voor het officiele examen van Siena, maar u kunt ook bij bij mij een informeel examen doen.

 

Meer weten over cursusdata en locatie? Bekijk dan deze pagina!

Meer weten? Bel 06 2323 4422!

Een binnenplaats bij een Italiaans huis
Een toegang tot een palazzo vanaf de straat. Foto: Lotje Lomme

Liever een lezing of workshop volgen? Dat kan ook!

Twijfelt u welk nivo bij u past? Lees dan over het ERK en volg de link naar de test. Of neem contact op met de docente: 06 2323 4422