Examen Italiaans afleggen

Bij Italiaans in Schoonhoven kun je een maal per jaar examen Italiaans afleggen in één van de nivo’s van het ERK. Dit jaar is de toets A1 op dinsdag 19 Juni om 19:00 bij Café Fausto aan de voorhaven. Het duurt circa 2 uur, afhankelijk van het aantal leerlingen die het mondeling afnemen. De toets wordt door mij gemaakt en nagekeken en je krijgt vóór de zomervakantie een certificaat met een cijfer als je een voldoende hebt gescoord.

Ik noem dit een examen, maar het is een formatieve toets. Het is geen officieel examen, maar een toets voor jezelf om te weten waar je staat. Als je een officiële toets wilt doen kan ik je helpen de weg te vinden naar de PLIDA, het CILS of CELI. Dit zijn examen die in Italië overal worden erkent en herkend. Het certificaat is dus leuk voor boven je bed en voor thuis en het helpt je te oriënteren voor échte examens en studies. In Italie weten ze echter niet waar Schoonhoven ligt en alleen enkele vrienden kennen Lotje Lomme.

Wil je het examen doen bi Di’ la tua? Stuur mij dan een mailtje om je op te geven. Kosten: 20 euro

Bij het Istituto di Cultura in Amsterdam kun je een officieel examen afleggen van de Universiteit van Perugia (CELI) of van de Universiteit van Siena (CILS). In 2019 nemen ze daar de volgende examens af. Vraag bij de docent na hoe je je moet voorbereiden en inschrijven, wat de kosten zijn.

Tipo di esame Data dell’esame Scadenza iscrizione

(uiterlijke inschrijving)

Esame CELI A1-A2-B1-B2

 

2 marzo 2019

 

1 febbraio 2019

 

Esame CELI Adolescenti

 

26 maggio 2019

 

26 aprile 2019

 

Esame CELI tutti i livelli

 

18 novembre 2019

 

18 ottobre 2019

 

Esame CILS tutti i livelli

 

3 dicembre 2019

 

15 ottobre 2019

 

 

Voor meer informatie over het nivo van de toets, kijk op deze pagina met info over het ERK

Wil je een echte officiele toets doen van het CILS, lees dan dit artikel eens op mijn blog en neem contact met me op zodat ik je kan helpen bij de voorbereiding!

 

diverse soorten vis liggen buiten uitgestald
De vismarkt in het Quadrilatero. Foto: Lotje Lomme