Examen Italiaans afleggen

Bij Di’ la tua kun je een maal per jaar examen Italiaans afleggen in één van de nivo’s van het ERK. Dit jaar is de toets A1 op dinsdag 28 mei bij De Oude Apotheek om 20:30. Het duurt circa 1,5 uur, afhankelijk van het aantal leerlingen die het mondeling afnemen. De toets wordt door mij gemaakt en nagekeken en je krijgt vóór de zomervakantie een certificaat met een cijfer als je een voldoende hebt gescoord.

Het is geen officieel examen, maar een toets voor jezelf om te weten waar je staat. Als je een officiële toets wilt doen kan ik je helpen de weg te vinden naar de PLIDA, het CILS of CELI. Dit zijn examens die in Italië overal worden erkend en herkend. Het certificaat is dus leuk voor boven je bed en voor thuis en het helpt je te oriënteren voor échte examens en studies. In Italie weten ze echter niet waar Schoonhoven ligt en alleen enkele vrienden kennen Lotje Lomme.

Wil je het examen doen bi Di’ la tua? Stuur mij dan een mailtje om je op te geven. Kosten: 20 euro

Het examen is ook open voor leerlingen van buiten de school.

Bij het Istituto di Cultura in Amsterdam kun je een officieel examen afleggen van de Universiteit van Perugia (CELI) of van de Universiteit van Siena (CILS).Vraag bij de docent na hoe je je moet voorbereiden en inschrijven, wat de kosten zijn. Ik schreef een uitgebreid blog over Italiaanse examens, lees dit alvast. Ook kun je een blog lezen over het toetsen en meten van je vooruitgang.

diverse soorten vis liggen buiten uitgestald
De vismarkt in het Quadrilatero. Foto: Lotje Lomme