Italiaans leren – A1.1

Komt u uit Schoonhoven, Bergambacht, Lopik,  Oudekerk, Lekkerkerk, Oudewater, Groot-Ammers, Polsbroek, Haastrecht en wilt u Italiaans leren?

In een cursus voor beginners Italiaans 1 krijgt u handvaten aangereikt voor eenvoudige alledaagse conversatie. U werkt aan het bereiken van nivo A1 van het Europees Referentiekader. Vertellen wie u bent, wat u doet, uw familie, uw werk. In de les oefent u met klasgenoten door middel van vraag en antwoord en thuis leert u woordjes en zinnetjes die u helpen te vertellen wie u bent. U leert de basis van de werkwoorden “hebben” en “zijn” en leert enkele andere veelgebruikte werkwoorden. De tegenwoordige tijd, de persoonlijke voornaamwoorden (wat was dat ook alweer?) en nog wat grammatica, daaraan zult u niet kunnen ontsnappen.

De les duurt 14 lessen van anderhalf uur en thuis besteed u, als u serieus wilt oefenen, nog twee uur aan het huiswerk. Het is mijn taak u te helpen uw schroom te overwinnen en te helpen met het durven maken van fouten. Het leren van een taal is er enorm bij gebaat als u fouten maakt. Wilt u wat tips om uw cursus tot een succes te maken, lees dan dit blog over succesvol Italiaans studeren

Mocht u besluiten dat u mee wil doen, dan kunt u een mailtje sturen naar info@dilatua.nl

Boek

De methode die we gebruiken is Al dente. (ISBN 9789463250252) Dit is een tekstboek en werkboek ineen en deze kost 31,70 euro. Er is een Nederlandse editie, dat is voor de meeste mensen wel aan te bevelen. De Italiaanse versie ziet er 99% hetzelfde uit, let dus op dat u het goede ISBN nummer heeft, het boek met twee zwarte logo’s links onder.

Er is de mogelijkheid om de oefeningen van het werkboek digitaal te maken. U krijgt dan van mij de code voor de digitale leeromgeving (als aanvulling op het boek) en u komt dan in een digitale klas. U kunt direct uw antwoord controleren en de docent kan uw voortgang inzien en gerichte feedback geven.

Vanaf les 1 wordt er in het Italiaans gepraat. Ik geef u de hierbij noodzakelijke hulp om uw cursus tot een succes te maken. Na de cursus Italiaans 3 kunt u examen doen voor Italiaans nivo A1. In dit blog over het CILS examen geef ik u wat tips voor het officiele examen van Siena, maar u kunt ook bij bij mij een informeel examen doen.

Meer weten over cursusdata, locatie en prijzen? Bekijk dan deze pagina!

Twijfelt u welk nivo bij u past? Lees dan over het ERK en volg de link naar de test De test test uw passieve kennis van het Italiaans en zal hoger uitkomen dan uw werkelijke nivo. Of neem contact op met de docente: 06 2323 4422

Tortellini bij delicatessenzaak Tamburini in Bologna
Delicatessenzaak Tamburini in Bologna. Foto: Lotje Lomme