Italiaans leren- A1.2

Wilt u weer Italiaans gaan leren? Komt u uit Schoonhoven, Bergambacht, Lopik,  Oudekerk, Lekkerkerk, Oudewater, Groot-Ammers, Polsbroek, Haastrecht, Gouda of Ijsselstein en wilt u uw Italiaans verbeteren?

In de cursus A1.2 krijgt u handvaten aangereikt voor eenvoudige alledaagse conversatie. U werkt aan het bereiken van nivo A1 van het Europees Referentiekader. Vertellen wie u bent, wat u doet, uw familie, uw werk. In de les oefent u met klasgenoten door middel van vraag en antwoord en thuis leert u woordjes en zinnetjes die u helpen te vertellen wie u bent. U kent de basis van de werkwoorden “hebben” en “zijn” en kent al enkele andere veelgebruikte werkwoorden. De tegenwoordige tijd, de persoonlijke voornaamwoorden (wat was dat ook alweer?) en nog wat kleine grammatica dingetjes.

In deze cursus leert u onder andere de voltooid tegenwoordige tijd in het Italiaans. (Ik heb gedaan, hij heeft gehad etc.)

De les duurt anderhalf uur en thuis besteed u, als u serieus wilt oefenen, nog twee uur aan het huiswerk. Het is mijn taak u te helpen uw schroom te overwinnen en te helpen met het durven maken van fouten. Het leren van een taal is er enorm bij gebaat als u fouten maakt. Mits u daar wel van leert 🙂

Mocht u besluiten dat u mee wil doen, dan kunt u een mailtje sturen naar info@dilatua.nl

Sfogliatella en cappuccino
Een Italiaans ontbijt. Foto: Lotje Lomme

Boek

De methode die we gebruiken is Al dente. (ISBN 9789463250252) Dit is een tekstboek en werkboek ineen en deze kost 31,70 euro. Er is een Nederlandse editie, dat is voor de meeste mensen wel aan te bevelen. De Italiaanse versie ziet er 99% hetzelfde uit, let dus op dat u het goede ISBN nummer heeft, het boek met twee zwarte logo’s links onder. In deze cursus doen we hoofdstuk 4,5 en 6.

Er is de mogelijkheid om de oefeningen van het werkboek digitaal te maken. U krijgt dan van mij de code voor de digitale leeromgeving (als aanvulling op het boek) en u komt dan in een digitale klas. U kunt direct uw antwoord controleren en de docent kan uw voortgang inzien en gerichte feedback geven. De digitale code voor de online leeromgeving kost 10 euro.

Vanaf les 1 wordt er veel in het Italiaans gepraat. Ik geef u de hierbij noodzakelijke hulp om uw cursus tot een succes te maken. Na de cursus Italiaans 3 kunt u examen doen voor Italiaans nivo A1. In dit blog over het CILS examen geef ik u wat tips voor het officiele examen van Siena, maar u kunt ook bij bij mij een informeel examen doen. Informatie over de cursusdata en locatie vindt u hier op deze pagina

Wilt u zich opgeven? Zoek dan contact met me via de informatie op deze pagina

De god Neptunus in Bologna
Het Neptunus plein in Bologna. Foto: Lotje Lomme

Meer weten? Bel 06 2323 4422

Na deze cursus kun je examen A1 afleggen, lees daar hier meer over.

Toch liever een nivo hoger? Kijk dan bij Italiaans A2.1