Italiaans leren 2 – A1.2

Wilt u weer Italiaans gaan leren? Komt u uit Schoonhoven, Bergambacht, Lopik,  Oudekerk, Lekkerkerk, Oudewater, Groot-Ammers, Polsbroek, Haastrecht, Gouda of Ijsselstein en wilt u uw Italiaans verbeteren?

In de beginnerscursus Italiaans 2 krijgt u handvaten aangereikt voor eenvoudige alledaagse conversatie. U werkt aan het bereiken van nivo A1 van het Europees Referentiekader. Vertellen wie u bent, wat u doet, uw familie, uw werk. In de les oefent u met klasgenoten door middel van vraag en antwoord en thuis leert u woordjes en zinnetjes die u helpen te vertellen wie u bent. U leert de basis van de werkwoorden “hebben” en “zijn” en leert enkele andere veelgebruikte werkwoorden. De tegenwoordige tijd, de persoonlijke voornaamwoorden (wat was dat ook alweer?) en nog wat kleine grammatica dingetjes, daaraan zult u niet kunnen ontsnappen.

De les duurt anderhalf uur en thuis besteed u, als u serieus wilt oefenen, nog twee uur aan het huiswerk. Het is mijn taak u te helpen uw schroom te overwinnen en te helpen met het durven maken van fouten. Het leren van een taal is er enorm bij gebaat als u fouten maakt. Mits u daar wel van leert 🙂

Mocht u besluiten dat u mee wil doen, dan kunt u een mailtje sturen naar info@dilatua.nl

Sfogliatella en cappuccino
Een Italiaans ontbijt. Foto: Lotje Lomme

Boeken

Deze cursus gaan we het boek Con Piacere uitmaken.

Studieboek Italiaans
Con Piacere 2 Werkboek

Con Piacere kost 33,00 voor het tekstboek en 30,00 voor het werkboek en heeft nog de pagina Con-piacere Online waar je extra materiaal kunt vinden.

Studieboek Italiaans
Con Piacere 2 Tekstboek

U kent mij wellicht ook van mijn Italiaanse taarten die bij Fausto liggen. Ik zal mijn best doen om af en toe een lekkere Italiaanse taart of Italiaanse koekjes te kunnen serveren bij de les.

Vanaf les 1 wordt er in het Italiaans gepraat. Ik geef u de hierbij noodzakelijke hulp om uw cursus tot een succes te maken.

Na afloop van de cursus Italiaans 2 zou u examen af kunnen leggen bij het Istituto Italiano di Cultura in Amsterdam voor het nivo A1.

Informatie over de cursusdata en locatie vindt u hier op deze pagina

Wilt u zich opgeven? Zoek dan contact met me via de informatie op deze pagina

De god Neptunus in Bologna
Het Neptunus plein in Bologna. Foto: Lotje Lomme

Meer weten? Bel 06 2323 4422

Na deze cursus kun je examen A1 afleggen, lees daar hier meer over.

Toch liever een nivo hoger? Kijk dan bij Italiaans 3