BlogTaalstudie

Online een Italiaanse film kijken

Dit bericht is bijgewerkt op 21 September 2019.

Je kunt naar de bioscoop, maar soms is het net lekkerder om thuis te blijven.

Welke Italiaanse films kun je dan wél zien, thuis vanaf de bank?

  • Er is Netflix, met films, docu’s, series en kookprogramma’s uit en over Italie. .
  • Je kunt de landenbarriere omzeilen met een VPN verbinding, waardoor je naar Italiaanse tv kunt kijken op je computer. Zo kijk ik wel eens naar Alberto Angela, als ik heel eerlijk ben. Hij heeft een reis / cultuurprogramma Ulisse. Of naar politieke satire. Peppa Pig in het Italiaans.
  • Je zou wel aan je to-see lijst met Italiaanse filmklassiekers willen werken, maar die kun je alleen kopen (Bij Bol.com hebben ze heel veel klassiekers die inmiddels in mijn kast staan. Scola, Pasolini, Fellini, Antonioni etc. Deze oude films zijn online nog niet te huur en te koop. Deze moet je écht kopen in een hoesje op een DVD, hopeloos ouderwets)

De keuze online is beperkt, maar ik zet ze voor je op een rij.

Picl.nl

Op deze website zijn filmhuisfilms te kopen die nu in de filmhuizen draaien. Het is de moeite waard om af en toe deze site te controleren op nieuwe Italiaanse films. De prijzen liggen wat hoger dan bij Pathé thuis of Google Play, maar dan heb je wel een filmhuisfilm. Je moet hier eerst een account aanmaken.

Cinemien.nl

Cinemien is een distributeur van art films. Op hun website kun je dvd’s kopen of films streamen voor een paar euro, die de afgelopen jaren in filmhuizen zijn verschenen, maar daar nu niet meer draaien. Zo kun je op het moment Le meraviglie, In grazia di Dio, Fai bei sogni, Nico 1988, Amico di Famiglia en de klassieker Una Giornata Particolare zien. Zeker ook een aanrader!

Google Play

Hier kun je Suburra, Il Capitale Umano, The good the bad and the ugly bekijken als je van crimi’s en spanning houdt. Mia Madre is een drama, maar die beveel ik niet aan, zoals je in het artikel op DitisItalie.nl kunt lezen. Fuocoammare is een heftige documentaire over bootvluchtelingen, daar ben je niet altijd voor in de stemming.  La piazza gioia is dan nog over. Een luchtige film waar ik wel zin in heb. Verder zijn er verschillende films met Sophia Loren te zien. Die kunnen ook op mijn bucket list. Bij Google Play download je de film en kun je hem dus ook offline bekijken, dat is kopen en is iets duurder dan de film huren. Betalen kan makkelijk met een cadeaukaart die je koopt bij de supermarkt of met een creditcard.

Een screenshot van Google Play Movies
Italiaanse films kijken met Google Play

Pathé thuis

Pathé is de grote bioscoopketen, je kent hem wel. Op hun website Pathé-thuis kun je ook films huren en streamen. Het aanbod is echter beperkt tot recent uitgebrachte Italiaanse films en ook hier zul je niet de Italiaanse klassiekers vinden, afgezien van La meglio Gioventù, die zeer het zien waard is overigens. Verder zijn hier aan te bevelen: La grande bellezza, Call me by your name, Giovinezza, Il colore nascosto delle cose, Gomorra, Io e te, Marina en de Nederlandse Tulipani. Je moet een account aanmaken en daarna betaal je met PayPal (doet iemand dat nog) of met Ideal. Ook hier kun je huren of kopen.

Een screenshot van de website van Pathé thuis
Wil u graag Italiaanse films kijken zonder ondertiteling? Neemt u dan contact met ons op voor hulp bij uw studie.

Wat is jouw favoriete Italiaanse film?

Lezersbeoordeling Hoe beoordeel jij dit blog?

Een gedachte over “Online een Italiaanse film kijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *