Referenties

  • Lisette, cursiste Italiaans in Schoonhoven                                                             In een opwelling ben ik begonnen aan Italiaanse les bij Lotje Lomme in september 2016. Ik vind het werkelijk echt heel leuk. Lotje motiveert mij door de afwisselende lessen. Dan weer een spel, een leesboek of leuke opdrachten. Zelfs een Italiaans etentje waarbij we in het Italiaans een bestelling doen . Voor mij zijn de lessen elke week een feestje. Ik raad Lotje aan voor iedereen die Italiaans wil leren.
  • Monique, cursiste Italiaans in Schoonhoven                                                 Lotje is een gedreven docente Italiaans. Zij is goed in staat te differentiëren in een groep. Door diverse werkvormen en leermiddelen aan te bieden, zorgt zij voor een gevarieerd lesprogramma.
Rode, gele en groene, kleine en grote tomaten.
Italiaanse tomaten. Foto: Lotje Lomme
  • Janneke, cursiste Italiaans in Schoonhoven                                                              Ik wil al heel lang Italiaans leren spreken. Ooit heb ik er in Rotterdam een cursus voor gevolgd. Maar dat was geen succes. Heel schools en weinig stimulerend. Hier in Schoonhoven ben ik toch weer een keer begonnen met eenzelfde cursus Italiaans bij Lotje Lomme en ik start nu zelfs met het tweede jaar! Haar lessen zijn namelijk heel leuk, duidelijk en praktisch. Ze legt het zo vaak op verschillende manieren uit, tot je het echt snapt. Ze weet ook veel van de geschiedenis en daar vertelt ze soms ook iets over, heel interessant. Ze wil dat we de taal echt gaan spreken en gebruiken, daar stimuleert ze ons mee doordat we in de les alleen Italiaans mogen spreken. Ze heeft ook een facebookgroep opgezet met Nederlanders die Italiaans willen leren en Italianen die Nederlands willen leren. En we hebben met elkaar een Italiaanse app-groep. We leren Italiaanse liedjes vertalen, etc. Lotje is heel enthousiast. Naast het lesgeven vanuit een fijn lesboek, neemt ze elke les wel iets anders mee: een Italiaanse dvd, -krant, -taart, -boek. Ze luistert ook goed naar waar wij behoefte aan hebben. Zo hebben we een Italiaans boek, op ons niveau, met haar gelezen. Komende week gaan we trouwens met ons allen eten in een Italiaans restaurant. Ook hebben een keer in de les allemaal hapjes (antipasta) meegenomen en gezellig opgegeten. Het is dus meer dan alleen Italiaanse grammatica en woorden.
  • Anna Utopia Giordano, ik tolkte voor haar bij een debat:
     “Google Translate dovrebbe imparare da lei” (Google Translate zou van haar moeten leren)
  • Gerard, drie jaar cursist aan de Volksuniversiteit Gouda Lotje is een toegewijd en deskundig docent. Ik heb haar een aantal jaar meegemaakt als docent Italiaans op avondcursussen in Gouda. In de lessen bleek Lotje keer op keer in staat ons te boeien, omdat ze altijd een evenwicht zocht tussen het ´saaie´ (moet daar nu een e of een i staan)  en het ´leuke´ (songteksten herkennen, in kleine groepjes conversatieoefeningen doen enz).  Wat me ook opviel wasdat ze vaak verder ging dan alleen de taal: ze liet ons regelmatig kennismaken met onderwerpen op gebied van Italiaanse cultuur, politiek, opmerkelijke zaken in het dagelijkse Italiaanse leven enzovoort. Bovendien was ze erg prettig in de omgang. Ik kijk met veel plezier terug op haar lessen!
  • Anke, twee jaar cursist bij Volksuniversiteit Gouda Lotje weet in één les veel facetten van het vak te combineren. Naast de taaltechnische kennis deelt zij ook veel achtergrond informatie over het land en de cultuur met haar studenten wat de les zeer aangenaam maakt. 
Wilt u meer weten over de ervaring en achtergrond van de docente? Bekijk dan deze pagina!