Referenties

Anke: Lotje weet in één les veel facetten van het vak te combineren. Naast de taaltechnische kennis deelt zij ook veel achtergrond informatie over het land en de cultuur met haar studenten wat de les zeer aangenaam maakt. 

Ester: Ik heb Lotje leren kennen als een bevlogen Italiaans docent. Op een leuke interactieve manier leer je bij haar Italiaans.. en niet alleen de grammatica, maar ook de hele Italiaanse cultuur komt aan bod. Van hand gebaren tot verse pasta maken… Lotje bedenkt elke keer weer interessante spelvormen waardoor je in het Italiaans leert luisteren en spreken. Kortom: een aangename manier om Italiaans te leren.

Margolize: In september begonnen met een cursus Italiaans bij Lotje. Zij geeft op een hele interactieve manier les. Met veel tips om het Italiaans je eigen te maken. Intussen dit eerste deel afgerond. Veel geleerd in hele korte tijd. Leuke groep medecursisten en enthousiaste docenten.

Lisette: In een opwelling ben ik begonnen aan Italiaanse les bij Lotje Lomme in september 2016. Ik vind het werkelijk echt heel leuk. Lotje motiveert mij door de afwisselende lessen. Dan weer een spel, een leesboek of leuke opdrachten. Zelfs een Italiaans etentje waarbij we in het Italiaans een bestelling doen . Voor mij zijn de lessen elke week een feestje. Ik raad Lotje aan voor iedereen die Italiaans wil leren.

Monique:  Lotje is een gedreven docente Italiaans. Zij is goed in staat te differentiëren in een groep. Door diverse werkvormen en leermiddelen aan te bieden, zorgt zij voor een gevarieerd lesprogramma.

Angelique: Bij toeval ontdekt dat het mogelijk is om Italiaans te leren in Schoonhoven. In september ben ik begonnen met de beginnerscursus en het is ontzettend leuk om te doen.Lotje geeft op een prettige manier les, heel afwisselend en interactief. Dus wil je Italiaans leren, dan moet je bij Lotje zijn!

Italiaans vergezicht

Janneke: Ik wil al heel lang Italiaans leren spreken. Ooit heb ik er in Rotterdam een cursus voor gevolgd. Maar dat was geen succes. Heel schools en weinig stimulerend. Hier in Schoonhoven ben ik toch weer een keer begonnen met eenzelfde cursus Italiaans bij Lotje Lomme en ik start nu zelfs met het tweede jaar! Haar lessen zijn namelijk heel leuk, duidelijk en praktisch. Ze legt het zo vaak op verschillende manieren uit, tot je het echt snapt. Ze weet ook veel van de geschiedenis en daar vertelt ze soms ook iets over, heel interessant. Ze wil dat we de taal echt gaan spreken en gebruiken, daar stimuleert ze ons mee doordat we in de les alleen Italiaans mogen spreken. Ze heeft ook een facebookgroep opgezet met Nederlanders die Italiaans willen leren en Italianen die Nederlands willen leren. En we hebben met elkaar een Italiaanse app-groep. We leren Italiaanse liedjes vertalen, etc. Lotje is heel enthousiast. Naast het lesgeven vanuit een fijn lesboek, neemt ze elke les wel iets anders mee: een Italiaanse dvd, -krant, -taart, -boek. Ze luistert ook goed naar waar wij behoefte aan hebben. Zo hebben we een Italiaans boek, op ons niveau, met haar gelezen. Komende week gaan we trouwens met ons allen eten in een Italiaans restaurant. Ook hebben een keer in de les allemaal hapjes (antipasta) meegenomen en gezellig opgegeten. Het is dus meer dan alleen Italiaanse grammatica en woorden.

Gerard: Lotje is een toegewijd en deskundig docent. Ik heb haar een aantal jaar meegemaakt als docent Italiaans op avondcursussen in Gouda. In de lessen bleek Lotje keer op keer in staat ons te boeien, omdat ze altijd een evenwicht zocht tussen het ´saaie´ (moet daar nu een e of een i staan)  en het ´leuke´ (songteksten herkennen, in kleine groepjes conversatieoefeningen doen enz).  Wat me ook opviel was dat ze vaak verder ging dan alleen de taal: ze liet ons regelmatig kennismaken met onderwerpen op gebied van Italiaanse cultuur, politiek, opmerkelijke zaken in het dagelijkse Italiaanse leven enzovoort. Bovendien was ze erg prettig in de omgang. Ik kijk met veel plezier terug op haar lessen!

Bianca: Een geweldig leuke manier om de Italiaanse taal te leren. Laagdrempelig, gezellig in kleine groepjes. Een aanrader!!!!!

Anna Utopia Giordano (ik tolkte voor haar bij een debat) “Google Translate dovrebbe imparare da lei” (Google Translate zou van haar moeten leren)

Edward, (ik maakte online trainingen voor hem) Lotje is een enthousiaste, vriendelijke en geduldige docent met een grote liefde voor het Italiaans. Daarnaast is ze heel ondernemend en in haar vrije tijd veel met Italiaanse boeken, films, restaurants en andere Italiaanse zaken bezig. We werken inmiddels al geruime tijd samen om nóg meer mensen enthousiast te krijgen voor de Italiaanse taal en cultuur. Aanbevolen!

Aniek (ik schreef voor haar website Italieuitgelicht.nl): Lotje Lomme is een Italië specialist met veel kennis van de Italiaanse oudheid. Ze schrijft inhoudelijk sterke artikelen voor de blog Italië Uitgelicht en is enthousiasmerend docent!