Blog NLKoken

Vijf x een Italiaans budget recept

Op het einde van de maand komen veel mensen er achter dat er tóch weer veel centjes uit zijn gegaan naar niet ingecalculeerde plekken. Onverwachte kadootjes, een impulsieve aankoop.  Op het einde van de maand heb je nog 100 euro over voor een week boodschappen doen. Ik vind dat altijd wel een leuke uitdaging en maak er een sport van om zo goedkoop mogelijk te eten. Daarom geef ik je 5 budgetrecepten voor vier personen onder de vijf euro.

Italiaans budget recept 1:

Een klassieker: spaghetti met tomatensaus. Als je goede spaghetti koopt (De cecco) en goede tomatensaus (Mutti), eet je nog lekker ook! Fruit voor de saus eerst een uitje met knoflook en laat de saus even een klein half uurtje goed pruttelen op het vuur. Houd je aan de kooktijd voor al dente pasta en zout het water voordat je de pasta er in doet.

Italiaans budget recept twee:

Bietjesrisotto. Het recept staat op de website van Italie Uitgelicht. Je kunt ipv. gort ook gewone rijst of risotto gebruiken.

bietjesrisotto. Rode risotto met gorgonzola saus
Bietjesrisotto

Italiaans budget recept drie

Knodeln: je mengt een homp oud brood (dat je in stukjes hebt gescheurd) met melk zodat het doorweekt is. Vervolgens doe je er spinazie doorheen, 2 eieren, 4 eetlepels bloem en maak je er balletjes van met behulp van nog een beetje bloem. Deze kook je 10 à 15 minuten.

Knodeln - Canederli
Knodeln heten in het Italiaans Canederli. Foto: Lotje Lomme

Italiaans budget recept vier

In de zomer kun je pesto maken met basilicum uit eigen tuin. Maar je kunt in de winter ook boerenkoolpesto maken. Dan meng je een pak boerenkool, met wat olijfolie, een teentje knoflook, wat cashew noten en een stukje kaas —> in de blender / staafmixer. Ook lekker door de pasta. Of je maakt artisjokpesto. Daarvoor mix je een blik uitgelekte artisjokken met wat kaas en olijfolie.

Italiaans budget recept vijf

Je kunt pizza maken (of calzoni) met gewokte andijvie en gezouten kappertjes. Voor pizza en calzoni heb je alleen bloem, gist, zout en water nodig. De gezouten kappertjes zijn wat duurder (en die moet je goed afspoelen) maar met de goedkope andijvie blijf je onder het budget. Eventueel doe je er nog wat zwarte olijven bij.

Buon appetito

Lezersbeoordeling Hoe beoordeel jij dit blog?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *