Italiaans in Moerkapelle: Restaurant Buon Gusto

Het is even zoeken als je er niet vandaan komt. Moerkapelle. Een klein gehucht tussen Gouda en Zoetermeer. De weg was smal, ik moest kleine bruggetjes en drempels over, de straatverlichting op de weg ernaar toe was schaars en toen ineens stond ik in het bruisende *eufemistisch* hart van Moerkapelle, waar op steenworp afstand van de dorpskern (de parkeerplaats voor de kerk) het Italiaanse restaurant ligt. Trattoria Buon Gusto, ligt dan ook in de Dorpsstraat. Ons Dorp, ik moest denken aan Monopoly, het bordspel, toen ik de naam van de straat las.

Of all places….

Hoe kwam ik hier terecht? Een leerling woonde in dit dorp en was bevriend met de eigenaar Tonio, die zich Tony noemt. Hij kon beter Tonio aanhouden, bij Tony is mijn associatie toch met Tony Montana, de engerd uit de thriller Scarface, maar dat terzijde. Deze Tony lijkt er helemaal niet op, het is een vriendelijke grijze man die geen vlieg kwaad doet. Tony heeft een leuk Italiaans restaurant met kwaliteitseten waar hij trots op mag zijn. Dat is hij ook, je merkt aan alles dat de zaak zijn leven is. Hij vertelt met liefde over zijn thuisland Sardinie en over het eten dat daar vandaan komt. Zoals de Sardijnse gevulde pasta “culurgiones’. Die zie je hier overigens niet op de afbeelding.

Italiaans dessert van Buon Gusto in Moerkapelle

Amore

Bij hem in dienst is een Italiaans verliefd stel: hij staat in de keuken, chef Franceso Troiano. De kok deelt zijn passie op een Facebookpagina. Ik vind het altijd leuk als iemand zó gepassioneerd is over zijn vak dat hij het wil delen met anderen. Ook hebben ze een houtoven en die heeft een naam: Filomena! “Filomena heeft goed gewerkt” zullen ze wel zeggen op het eind van de dag.

De vriendin van Francesco doet de bediening en is ook Italiaanse. Heel vriendelijk en open, sympathiek en dus gastvrij: allemaal. Ze hebben het gezellig samen. Het is alsof je binnenkomt bij een Italiaans familie restaurant. Zij wonen samen ook in Moerkapelle en zijn blij met dat Nederlandse huis in dit Nederlandse dorp. Mooi. Klein geluk gevonden!

De avond dat ik er was kreeg ik baccalà, gezouten kabeljouw. Dat is moeilijk te krijgen (vaak is het andersoortige witte vis) en ik vind ook: moeilijk te bereiden. Het is dus fijn als iemand anders goed de Italiaanse klassiekers voor je kan maken.

We hadden het ook over Napolitaanse pizza’s en dat Nederlanders niet zo houden van die Napolitaanse stijl. Dat snap ik niet. Ga jij daar eens om een Napolitaanse pizza vragen!

Semplicità e bontà

Buon Gusto is eenvoudig ingericht, het eten en de gezelligheid zijn belangrijk. Ze doen niet mee aan interieur trends of met de Tu-vuò-far-l’americano-spaghetti-eet-poster die je tegenwoordig overal in Italiaanse restaurants ziet opduiken en waar ik al een beetje moe van word. Ze hebben buiten een terras, waar volgens mij ook de moestuin is waar ze verse kruiden en groenten vandaan halen. Ook kun je er overnachten, het is tevens een B&B.

Als ik in Moerkapelle zou wonen zou ik hier zeker vaker komen, maar ook als je een stukje om wilt rijden is het eten en de sfeer de moeite waard. Eenvoud, kwaliteit en liefde voor het samenzijn en het eten. Wat wil je nog meer in een restaurant?

Buon Gusto Trattoria

Dorpsstraat 38

2751 EN Moerkapelle

Tel: 079 7370105

1 antwoord op “Italiaans in Moerkapelle: Restaurant Buon Gusto”

  1. Note: Droog Brood i.p.v. Pizza’s >> Gisteravond 05-04-2019 plekje voor 2 personen telefonisch gereserveerd. Eenmaal aangekomen in Moerkapelle wordt je hartelijk ontvangen en naar je plekje gebracht. Tot zo ver gaat het goed. Na een drankje te hebben besteld, komt de menukaart met de mededeling dat de kok (pizzabakker) er niet is !! En daar gingen we toch voor, voor de pizza! Is er geen vervangende kok dan ? Dit is ook niet medegedeeld bij het telefonisch reserveren of bij binnenkomst dat de kok er niet was ! Maar het vervangend recept voor de pizza’s is aanwezig! NOT !! de zeer droge broodjes, wat een ciabatta zou kunnen voorstellen waren aan de zijkanten aangebrand, en het beleg was echt niet smaakvol en schaars, zat haast niets op het broodje. Terwijl het bedienend personeel aangaf een juiste vervanger te kunnen aanbieden, en ook deze uit de oven kwamen….. NOT ! Broodje was Droog, Koud, en smaakloos. NEE echt een gemiste kans. Ook aan de eigenaar aangegeven maar die was niet flexibel genoeg om met een oplossing te komen. Buiten het feit dat een klein glaasje port, gewoon 7,50 euro kost. mmm. Nee een koud broodje en 1 drankje per persoon, en dan nog totaal 37 euro afrekenen… Snel verdient 25 min…. Gemiste Kans Buon Gusto. Een pizza bij New York was een beter alternatief geweest..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *