Italiaans in IJsselstein: Piccola Italia

Ik wil vanaf Februari 2019 lessen gaan geven in IJsselstein, dus daarom ging ik gisteren met mijn man een avondje Italiaans in IJsselstein ‘doen’. We gingen naar Piccola Italia in IJsselstein. Een Italiaans restaurant op een mooie locatie midden in IJsselstein. Het was een mooie warme zomeravond, maar het terras aan de voorkant van het restaurant was vol. We wilden vanwege de warmte graag buiten eten, dat kon ook op het terras aan de achterkant van het restaurant. Daar was de temperatuur aangenaam.

Prijs / kwaliteit verhouding

Ik koos gegratineerde mosselen vooraf en saltimbocca als hoofdgerecht, macedonia (een fruitsalade) als dessert. Mijn man koos een salade vooraf, een biefstuk als hoofdgerecht en limoncello tiramisù als dessert. Ik moet zeggen: de kaart is zeer uitgebreid, je kunt echt vanalles kiezen. Het eten was lekker en smakelijk. Wel vond ik sommige gerechten op de kaart aan de prijzige kant. Prosciutto en melone voor 8,90 euro macedonia di frutta voor 6,80 euro. Ook nogal vreemd want de tiramisu die wél moet worden bereid door de koks was goedkoper. De menukaart is ook echt wel aangepast aan Nederlandse wensen. Hoe ik dat bedoel?

Piccola Italia in IJsselstein
Restaurant Piccola Italia in IJsselstein. Wilt u leren om iets in het Italiaans te bestellen? Kom dan bij Taalschool Di’ la tua een taalcursus volgen.

Primi als hoofdgerecht

Primi staan er niet op de kaart, maar je krijgt wel spaghetti aglio olio, salade én gekookte groenten op je bord bij het hoofdgerecht. Erg lekker, maar too much. De borden hebben de afmetingen van een fruitschaal. Voor een hoofdgerecht betaal je dan ook wel 19,20 euro. De pasta als hoofdgerecht is tussen de 10 en 15 euro en ik zag dat dat echt gigantische porties waren toen de ober met het gerecht voor de buren langs kwam. De porties hadden van mij iets kleiner gemogen (de helft is genoeg), de borden iets kleiner en de prijs per gang iets lager. Als ik naar een Italiaans restaurant ga vind ik het toch leuk als de menukaart ook Italiaans is ingericht met een antipasto, primo en secondo. De kwaliteit van het eten, daar is niks mis mee, ik vond het eten echt lekker. Maar zo’n grote hoeveelheden, is dat wat Nederlanders willen? Ik vraag het me af.

Tipsy van de mosselen

Zowel in de mosselen als in de saltimbocca zat een royale scheut witte wijn en ook de limoncello tiramisù van mijn man was sterk aangemaakt waardoor wij het gevoel hadden een beetje tipsy te worden zonder wijn te hebben besteld.

Setting

In de serre waar wij zaten liep de eigenaar rond om te kijken of de mensen tevreden waren, de ober was beleefd en behulpzaam. Goed dat il capo vinger aan de pols houdt. De aankleding van het restaurant is netjes en verzorgd, maar niet bijzonder sfeervol of intiem.

Restaurant Piccola Italia

Utrechtsestraat 54

3401 CW IJsselstein

tel: 030 688 1149

Meer lezen over Italiaans in IJsselstein? Lees dan ook mijn bespreking over Prego, Italiaanse delicatessen in IJsselstein!

Ga je naar Gouda? Lees dan mijn bespreking van drie Italiaanse restaurants in Gouda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *